Produse pentru sanatate publica


1. Combaterea insectelor

Larvicide


DIMILIN 2G, 2T

MOD DE ACTIUNE

Activitatea larvicida a diflubenzuronului se bazeaza pe inhibarea sintezei chitinei in cuticula insectei, blocand procesul de naparlire. Larvele tratate au un aspect normal pana la urmatoarea naparlire, desi hranirea lor se va reduce in mod semnificativ dupa putine zile.

La naparlire, larvele sunt incapabile sa piarda vechea cuticula in timp ce cuticula noua, malformata, nu poate rezista presiunii interne in timpul naparlirii. Ca urmare, aceasta se rupe, iar lichidul din corp exuda.

Deoarece larvele tinere de varsta L1, L2 sunt cu mult mai sensibile decat cele varstnice, L3, L4, tratamentul trebuie aplicat cu precadere asupra celor tinere. Tratamentul se repeta in momentul in care apar din nou larve de varsta 1 si 2.

SPECTRUL DE COMBATERE

Genurile combatute sunt: Culex spp., Aedes spp., Anopheles spp., Musca domestica.

DOZELE DE APLICARE

Dimilin 2G

 • 1,25 kg/ha In ape curate
 • 2,5 kg/ha tn ape poluate
 • 500 g/1000 mp de gunoi de grajd

Dimilin 2T

 • 25 tablete/mc in sisteme inchise
 • 1 tableta/gura de canal

RECOMANDARI PENTRU UTILIZARE

 • Produsul Dimilin Granule se aplica in sisteme deschise, de regula pe marginea apelor unde vegetatia este abundenta sau pe gunoiul de grajd, prin imprastierea produsului ca atare.
 • Produsul Dimilin Tablete se aplica in sisteme inchise, respectiv in pivnite, canalizari, fose septice, etc.

Intotdeauna cititi cu atentie eticheta inainte de folosirea produsului!

 

 

Dimilin 25WP

Dimilin 25WP - 250 g/kg diflubenzuron.

Produsul Dimilin 25WP este omologat pentru folosirea in sanatate publica, ca biocid, rolul sau fiind de combatere a tantarilor si a mustelor.

Tantari:

Aedes, Anopheles si Culex.

 • Apa curata 1-1,6 grame/100 mp;
 • Apa poluata sau inierbata 2-4 grame/100 mp;
 • Sisteme inchise, ape statatoare 4 grame/100 mp.

Se recomanda aplicarea Dimilinului la un stadiu la care populatia de tantari se afla la prima sau la a doua varsta larvara.

Muste:

Musca domestica, Musca autumnalis, Stomoxis calcitrans si Hamaetobia irritans.

 • 20-40 grame Dimilin 25 WP in 2,5 - 5 litri apa/10 mp de materie organica. Atat pentru muste cat si pentru tantari, este necesara efectuarea unui program riguros de tratamente, cu recomandarea de utilizare a unor doze mai mari pentru primul tratament si repetarea acestor tratamente la reinfestarea cu larve de prima si a doua varsta.

 

Adulticide

BOMBEX Lambda

FORMULARE

Detaliu capsuleProdusul Bombex Lambda este un produs pe baza de lambda cihalotrin 100 g/l, produs intr-o formulare moderna, de microcapsule in suspensie apoasa.

Formularea noua, de microcapsule in suspensie, confera avantajele unui produs fara miros, fara iritare a persoanelor, iar eliberarea substantei active se realizeaza treptat, asigurand o perioada mult mai lunga de protectie impotriva daunatorilor, comparativ cu formularile clasice.Se recomanda folosirea produsului Bombex Lambda pentru combaterea daunatorilor din locuinte si dependinte, depozite de alimente, ferme de pasari, incinte agricole, grajduri, etc.

Daunatorii combatuti sunt furnicile, gandacii de bucatarie, urechelnite, purici adulti si larve, muste, musculite, tantari, molii, etc. Se pot trata atat suprafetele respective, cat si spatii inguste, fisuri.

MODUL DE FOLOSIRE Sl DOZELE DE APLICARE

Pentru combaterea insectelor zburatoare, inclusiv a tantarilor si a insectelor taratoare:

 • pentru infestari severe, se vor dilua 25 ml produs in 5 litri de apa, apoi se vor aplica pe o suprafata de 100m2 prin pulverizare grosiera;
 • pentru infestari scazute, se vor dilua 12,5 ml de produs in 5 litri de apa, se aplica pe o suprafata de 100 m2 prin pulverizare;
 • pentru muste se recomanda retratarea la cca 3 luni, iar pentru tantari, la o luna, dupa necesitati.

Pentru tratarea spatiilor Interioare impotriva insectelor zburatoare (inclusiv a tantarilor) prin metoda ULV, se recomanda:

 • se vor dilua 15 ml produs in 5 litri de apa, apoi se vor aplica pe o suprafata de 200 m2, uniform, sub forma de ceata fina.

Se recomanda sa se tina usile si ferestrele inchise cel putin 30 de minute dupa tratament; se poate repeta tratamentul cand este necesar.

 

 

BOMBEX Omega

FORMULARE

Produsul Bombex Omega este un produs pe baza de abamectin 18 g/l, produs intr-o formulare moderna, de microcapsule in suspensie apoasa.

Formularea noua, de microcapsule in suspensie, confera avantajele unui produs fara miros, fara iritare a persoanelor, iar eliberarea substantei active se realizeaza treptat asigurand o perioada mult mai lunga de protectie impotriva daunatorilor, comparativ cu formularile clasice.

Se recomanda folosirea produsului Bombex Omega pentru combaterea daunatorilor din locuinte si dependinte, depozite de alimente, ferme de pasari, incinte agricole, grajduri, etc.

Daunatorii combatuti sunt furnicile, gandacii de bucatarie, plosnite, urechelnite, purici adulti si larve, muste, musculite, tantari, molii, acarieni ai pasarilor, gargarita graului si alte si alte insecte ce apar in produsele depozitate.

Se pot trata atat suprafetele respective, cat si spatii inguste, fisuri; produsul este pretabil si pentru aplicarea pe suprafete poroase. Bombex Omega este foarte eficient impotriva acarianului gainilor (Dermanyssus gallinae) sl impotriva mustelor din fermele de pasari si grajduri.

MODUL DE FOLOSIRE Sl DOZELE DE APLICARE

Pentru combaterea insectelor zburatoare si a celor taratoare:

 • pentru infestari severe, se vor dilua 100 ml produs in 10 litri de apa, apoi se vor aplica pe o suprafata de 500m2 prin pulverizare grosiera, cu dispozitive electrice sau pneumatice;
 • pentru tratamente de mentinere se vor dilua 75 ml de produs in 10 litri de apa, se aplica pe o suprafata de 500 m2 prin pulverizare se recomanda retratarea spatiilor respective dupa necesitati.

Pentru tratarea spatiilor interioare prin metoda de ceata la cald sau la rece, se recomanda astfel:

 • pentru ceata la rece se vor dilua 25 ml produs in 5 litri de apa, apoi se vor aplica pe o suprafata de 600 m2, uniform;
 • pentru ceata la cald se vor dilua 123 ml produs in 5 litri de apa, apoi se vor aplica pe o suprafata de 1200 m2, uniform.

Se recomanda sa se tina usile si ferestrele inchise cel putin 30 de minute dupa tratament apoi sa se ventileze zona circa 12 ore; se poate repeta tratamentul cand este necesar.

 

 GREEN MASTER